High Tea in 'De Koffiekan'

In de De Koffiekan kunt u genieten van een heerlijke Engelse High Tea. Gezellig bijpraten met vriendinnen of vrienden onder het genot van lekkere hapjes en zoete lekkernijen. Kom stijlvol genieten!
Wat kunt u verwachten?

Wat kunt u verwachten?

Het arrangement bestaat o.a. uit hartige en zoete lekkernijen, een parade van minibroodjes en uiteraard mogen de scones niet ontbreken. Thee wordt onbeperkt geschonken. Een lekker glas wijn of frisdrank kan apart worden besteld. Een High Tea wordt in de ochtend of middag door ons geserveerd voor minimaal 2 en maximaal 8 personen. De kosten bedragen € 27,50 per persoon. Reserveren graag via het formulier. Om praktische redenen is het niet mogelijk om gluten en/of lactose vrije high tea's te organiseren.
Reserveren

Reserveren

I.v.m. de voorbereidingen graag 24 uur van te voren.

De Geschiedenis van de 'High Tea'

De term "high tea" komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en heeft een interessante geschiedenis. De oorsprong van de high tea is echter vaak verward met die van de afternoon tea. Deze ontstond in het 19e-eeuwse Engeland. Anna, de Hertogin van Bedford is begonnen met het introduceren van de afternoon tea. In die tijd was het gebruikelijk om slechts twee maaltijden per dag te hebben: ontbijt en een late avondmaaltijd. De hertogin merkte echter op dat ze 's middags honger kreeg. Om dit op te lossen, begon ze thee en lichte versnaperingen te nuttigen in de namiddag. Dit werd al snel populair onder haar vrienden en leidde tot de traditie van de afternoon tea. Aan de andere kant was de high tea oorspronkelijk een stevige maaltijd die in de arbeidersklasse van Engeland werd genoten. Het werd geserveerd op een hoge tafel of eettafel, vandaar de naam "high tea." Deze maaltijd bestond meestal uit hartige gerechten zoals vlees, kaas, brood en bier. Het was bedoeld om de werkers na een dag hard werken te vullen. In de loop der jaren zijn de begrippen "afternoon tea" en "high tea" echter door elkaar gaan lopen, en tegenwoordig worden ze vaak door mensen als synoniemen gebruikt. In veel landen, waaronder Nederland, wordt de term "high tea" vaak gebruikt om een elegante theeceremonie met zoete en hartige hapjes aan te duiden, vergelijkbaar met de oorspronkelijke afternoon tea-traditie. Tot op de dag van vandaag is de High Tea onverminderd populair. Dus mocht u zin hebben in lekkere hartige en zoete lekkernijen, dan bent u van harte welkom in onze prachtige Koffiewinkel.